Gymrail Concept Ltd

GYMRAIL Momentum X1: triathlonistin, valmentajan, ajoasento optimoijan sekä testaajan työkaluna

Harjoittelun sisältö yleisesti kuten myös harjoitteluympäristö ja käytetyt välineet pitäisi aina lähestyä vaatimuksia mitä lähemmäs kisaa tai esimerkiksi harjoitusleiriä edetään. Tämän pitäisi tapahtua hallitusti, jolloin harjoitus ympäristöön ei tuo liian isoja muutoksia, joihin urheilija ei kykenisi adaptoitumaan.

Tämä pätee myös erittäin hyvin pyöräilyyn, jos tähtäimessä on ulkona tapahtuvat pyöräilykisat tai esimerkiksi triathlon. Mitä enemmän ajetaan pelkästään sisällä ja varsinkin nykyisin suosituilla trainerpyörillä, sitä kauempana ollaan todellisesta ympäristöstä, välineistä sekä myös suoritustapa vaatimuksista ulkopyöräilyä ajatellen.

Tämä haaste on tullut itselleni eteen omassa harjoittelussa sekä myös valmennettavien kanssa hyvin selkeästi. Niin tehokasta kuin staattisella asennolla pyöräily trainerpyörällä tai trainerilla maantie-/TT pyörällä onkin, on se kaukana ulkona tapahtuvasta pyöräilystä. Staattisella asennolla saadaan hyvin tehtyä harjoituksia, joissa kuormitus kohdistuu vahvasti pelkästään jalkoihin, tätä kautta tulee vahva ärsyke mutta myös kuormitus kasvaa helposti liian kovaksi, jos myös kevyet ja palauttavat tehdään samalla staattisella asennolla.

Tähän haasteeseen olen saanut apuja ottamalla käyttöön Gymrail Momentum X1 rocker laitteen. Momentumin avulla saadaan aktivoitua koko kroppaa ja varsinkin coren osalta samalla tavalla kuin ulkona, täten samat lihakset kuin ulkonakin saavat harjoitusta. Pyörä liikkuu vapaasti joka suuntaan pyöräilijän alla ja tekee pyöräilystä luonnollisempaa ja tehokkaampaa.

Olen kokenut, että pyöräily maantiepyörällä sekä TT-pyörällä Momentumilla mahdollistaa pidemmät PK lenkit sisällä väsyttämättä jalkoja liikaa, kovemmat tehot Zwift kisoihin, kun pystytään putkelta paremmin hyödyntämään pyörän rungon liikkeitä, sekä saadaan helpotusta ulkopyöräilyyn siirtymiseen. Tämän lisäksi pyörän runkoon kohdistuu vähemmän vääntöä. 

Itsellä Momentum on käytössä läpi vuoden maantie- ja TT-pyörän kanssa. Lisäksi Momentum toimii erityisen hyvin bike fitissä, sekä pyöräsuoritustestejä tehdessä, kun päästään lähemmäs ulkopyöräilyn vaatimuksia.

Tero Setola
Triathlonisti / valmentaja / pyöräilijä
Tero Setola Coaching
Instagram: @tero.setola

Teroon voi olla suoraan yhteydessä liittyen Momentum X1 rockerin testaukseen tai valmennus asioihin.

instagram:  tero.setola

Carrello
it_ITIT
Torna in alto